Zonnepanelen Klazienaveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Klazienaveen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze pagina tref jij veelzijdige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Klazienaveen!

zonnepanelen installateur 7891
 • Minder betalen voor stroom.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7891
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klazienaveen mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.emmen.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Emmen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Emmen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Klazienaveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Klazienaveen zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4875), dan is jouw winst al €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 550.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Klazienaveen fluctueren tussen de €5100 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Klazienaveen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3450 – €4200€390
2278013€5200 – €5725€625
3328015€5975 – €6025€800
4400016€6375 – €6725€920
5453019€7050 – €7225€1030
6508023€7700 – €7950€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Klazienaveen vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klazienaveen bedraagt 2990 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Klazienaveen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klazienaveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Klazienaveen vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan kies je snel en eenvoudig een goede vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Klazienaveen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Klazienaveen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 7890, 7891, 7892).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!