Zonnepanelen Erica kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Erica? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze website check je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Erica!

zonnepanelen installateur 7887
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Duurzame investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7887
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Erica mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.emmen.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Emmen. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Emmen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Erica
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Erica zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Erica fluctueren tussen de €5000 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa grofweg 2920 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Erica is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3500 – €4350€390
2307011€5025 – €5775€625
3321014€5950 – €6050€800
4415016€6400 – €6775€940
5430019€7050 – €7125€990
6509022€7475 – €8200€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Erica lees jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Erica is 2990 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Erica?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-erica

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Erica vergelijken? Via het advies hieronder kies je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw streek. Het merendeel van de installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het type woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Erica.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Erica op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7887).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!