Zonnepanelen Heeze-Leende kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Heeze-Leende? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via de zonnepanelen-vergelijker lees jij veelzijdige gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Heeze-Leende!

zonnepanelen installateur 5591
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heeze-Leende mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.heeze-leende.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Heeze-Leende. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Heeze-Leende kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Heeze-Leende
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Heeze-Leende kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5000), dan is het belastingvoordeel al €1050. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 750.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Heeze-Leende variëren tussen de €4200 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio betaal je hiervoor wel €632,25 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Heeze-Leende is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3500 – €4425€430
2291011€5300 – €5600€525
3320016€5900 – €6175€750
4396016€6425 – €6850€920
5453020€7000 – €7225€1030
6520021€7500 – €7850€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Heeze-Leende check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heeze-Leende is 3550 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heeze-Leende?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heeze-leende

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Heeze-Leende vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek je in enkele stappen een betrouwbare monteur in de buurt. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf duidelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Heeze-Leende.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar let ook op certificering (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Heeze-Leende.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Heeze-Leende op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 5590, 5591).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente