Zonnepanelen Heeze kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Heeze? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Met zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze website bekijk jij waardevolle toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Heeze!

zonnepanelen installateur 5591
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heeze juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.heeze-leende.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Heeze-Leende. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Heeze-Leende zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Heeze
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Heeze kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4800), dan is het voordeel al €1008. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 800.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Heeze komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Vandebron betaal je hiervoor wel €661,5 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Heeze bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3450 – €4425€380
2284013€5175 – €5775€500
3324014€5975 – €6125€875
4409016€6375 – €6675€880
5465019€7100 – €7125€990
6510022€7425 – €7900€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Heeze ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heeze bedraagt 3550 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Heeze?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heeze

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Heeze vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek je zonder problemen een betrouwbare vakman in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de aard van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Heeze.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Heeze-Leende.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heeze op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 5590, 5591).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!