Zonnepanelen Bergeijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bergeijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze website check jij praktische toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bergeijk!

zonnepanelen installateur 5571
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergeijk juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.bergeijk.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Bergeijk. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Bergeijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Bergeijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Bergeijk kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan pak je al €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 750.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bergeijk liggen tussen om en nabij de €4400 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €668,25 (kosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bergeijk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3525 – €4475€410
2274011€5200 – €5600€550
3332014€5925 – €6175€700
4382016€6425 – €6850€890
5436019€6900 – €7250€1020
6513021€7525 – €7975€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Bergeijk ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergeijk is 3690 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Bergeijk?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergeijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bergeijk vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een professionele aanbieder in je postcoderoos. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type woning. Het type woning (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Bergeijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Bergeijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bergeijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Bergeijk, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 5570, 5571).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente