Zonnepanelen Waalre kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Waalre? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met zonnepanelenrevolutie.nl tref je toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Waalre!

zonnepanelen installateur 5581
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
Postcode5581
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waalre juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.waalre.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Waalre. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Waalre kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Waalre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Waalre kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5700), dan loopt dit al op tot €1197. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 650.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Waalre schommelen tussen de €4700 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Waalre bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120108€3525 – €4250€440
2286013€5025 – €5675€650
3345016€5900 – €6225€850
4409017€6375 – €6850€950
5465019€6900 – €7175€1020
6511022€7675 – €8150€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Waalre achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waalre is 3400 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Waalre?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waalre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Waalre vergelijken? Middels onze stappenplan heb jij vandaag nog een professionele installateur in de buurt. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Waalre.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waalre.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waalre op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal zonne-energie project (Waalre)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5580, 5581, 5582, 5583).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!