Zonnepanelen Valkenswaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Valkenswaard? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze vergelijker tref je bruikbare gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Valkenswaard!

zonnepanelen installateur 5551
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Postcode5551
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Valkenswaard juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.valkenswaard.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Valkenswaard. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook is er ook een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Valkenswaard zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Valkenswaard
Direct zonnepanelen bestellen? In Valkenswaard bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5625), dan is het belastingvoordeel al €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Circa 600.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Valkenswaard komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of NLE betaal je daarvoor zo’n €688,5 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Valkenswaard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3625 – €4225€380
2275013€5100 – €5650€600
3326014€5975 – €6025€825
4408018€6450 – €6850€940
5454019€7000 – €7200€1000
6500022€7675 – €8100€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Valkenswaard bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Valkenswaard is 3270 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Valkenswaard?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-valkenswaard

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Valkenswaard vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips tref jij in enkele stappen een uitmuntende installateur in jouw streek. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Valkenswaard.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Valkenswaard.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Valkenswaard op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Valkenswaard, Kloosterakkers en Dommelen, Borkel en Schaft)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!