Zonnepanelen Leende kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Leende? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Door de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze website vind je uitgebreide tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Leende!

zonnepanelen installateur 5595
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5595
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leende april 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.heeze-leende.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Heeze-Leende. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts noemen we de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Heeze-Leende zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Leende
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Leende kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4825), dan is het voordeel al €1013,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 500.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Leende liggen tussen de €5100 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op circa 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of NLE betaal je daarvoor ongeveer €663,75 (prijspeil april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Leende is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3475 – €4275€380
2297011€5175 – €5700€625
3355015€5950 – €6025€825
4400016€6475 – €6625€920
5441020€7050 – €7225€980
6487021€7450 – €8175€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Leende ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leende bedraagt 3550 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde mensen verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Leende?

Puur voor panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leende

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Leende vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een professionele specialist in de buurt. Sommige aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Leende.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Heeze-Leende.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leende op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Heeze, Leende, Leenderstrijp, Sterksel)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5595).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!