Zonnepanelen Wijnaldum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Wijnaldum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker vind je veelzijdige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wijnaldum!

zonnepanelen installateur 8857
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8857
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijnaldum maart 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.harlingen.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Harlingen. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er ook een prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Harlingen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Wijnaldum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Wijnaldum zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4675), dan pak je al €981,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 600.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wijnaldum fluctueren tussen de €5200 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €648 (tarieven maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wijnaldum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3700 – €4350€420
2293012€5175 – €5750€675
3330014€6100 – €6025€750
4391016€6500 – €6650€910
5430019€7050 – €7300€980
6482023€7425 – €8150€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Wijnaldum ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijnaldum bedraagt 2460 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Wijnaldum?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijnaldum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wijnaldum vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vind je binnen enkele minuten een uitstekende vakspecialist in de regio. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de aard van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Wijnaldum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Harlingen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wijnaldum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Harlingen, Midlum, Wijnaldum)? Dan kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8857).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!