Zonnepanelen Midlum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Midlum? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website bekijk je actuele informatie aangaande zonnepanelen kopen in Midlum!

zonnepanelen installateur 8872
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8872
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midlum juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.harlingen.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Harlingen. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Harlingen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Midlum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Midlum kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 600.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Midlum liggen tussen om en nabij de €4900 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers betaal je hiervoor wel €650,25 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Midlum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3650 – €4450€410
2275011€5150 – €5725€625
3357015€5950 – €6125€825
4419018€6300 – €6675€910
5435019€6925 – €7250€960
6501023€7450 – €7950€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Midlum tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midlum is 2460 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Midlum?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midlum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Midlum vergelijken? Middels het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een deskundige vakman in jouw streek. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets duidelijk het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Midlum.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Harlingen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Midlum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Harlingen, Midlum, Wijnaldum)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8871, 8872).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!