Zonnepanelen Hierden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Hierden? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze website lees jij veelzijdige tips over zonnepanelen kopen in Hierden!

zonnepanelen installateur 3849
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3849
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hierden juni 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.harderwijk.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Harderwijk. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Harderwijk zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hierden
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hierden kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan bedraagt dit al €1102,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hierden liggen tussen de €4300 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op om en nabij 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €670,5 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hierden kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3700 – €4225€410
2298011€5000 – €5875€675
3340014€6000 – €6025€875
4388018€6425 – €6850€940
5468019€6950 – €7300€960
6509023€7475 – €7900€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Hierden tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hierden is 2860 kWh. Dit staat voor circa 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Hierden?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hierden

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hierden vergelijken? Met onze stappenplan heb je in enkele stappen een goede leverancier in jouw streek. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Hierden.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Harderwijk.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hierden op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Binnenstad, Waterstad, Zeebuurt, Friesegracht, Stadsdennen, De Sypel, Stationsomgeving, Stadsweiden, Slingerbos, Tweelingstad, Frankrijk, Drielanden, Industrieterrein Lorentz, Buitengebied Harderwijk, Hierden, Wolderwijd)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 3849).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!