Zonnepanelen Spaarndam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Spaarndam? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze tool tref je actuele details aangaande zonnepanelen kopen in Spaarndam!

zonnepanelen installateur 2063
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2063
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spaarndam april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.haarlem.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Haarlem. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Haarlem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Spaarndam
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Spaarndam bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n een half miljoen huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Spaarndam zitten vaak tussen de €5000 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert grofweg 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €659,25 (prijs april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Spaarndam kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3450 – €4450€430
2298013€5275 – €5650€550
3340015€5975 – €6075€750
4394018€6425 – €6850€920
5449019€7025 – €7300€1020
6501021€7400 – €7850€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Spaarndam tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spaarndam bedraagt 2470 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Spaarndam?

Voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spaarndam

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Spaarndam vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Diverse specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de aard van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Spaarndam.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Haarlem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Spaarndam op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oude Stad, Haarlemmerhoutkwartier, Zijlwegkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Aarder- en Veerpolder, Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Parkwijk, Transvaalwijk, Indischewijk, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Vogelenwijk, Delftwijk, Vondelkwartier, Spaarndam, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 2063).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!