Zonnepanelen Helvoirt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Helvoirt? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze vergelijker tref jij waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Helvoirt!

zonnepanelen installateur 5268
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5268
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Helvoirt juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.haaren.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Haaren. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Haaren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Helvoirt
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Helvoirt kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan is jouw winst al €1071. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 800.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Helvoirt liggen tussen de €4900 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €634,5 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Helvoirt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120407€3425 – €4350€420
2271011€5125 – €5875€650
3340014€6000 – €6200€875
4407017€6550 – €6600€900
5465020€7000 – €7200€990
6486021€7600 – €7875€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Helvoirt ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Helvoirt is 3680 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Helvoirt?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-helvoirt

Veel gekozen merken:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Helvoirt vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan zoek je in korte tijd een betrouwbare aanbieder in jouw streek. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Helvoirt.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Haaren.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Helvoirt op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5268).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!