Zonnepanelen Biezenmortel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Biezenmortel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met zonnepanelenrevolutie.nl lees jij actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Biezenmortel!

zonnepanelen installateur 5074
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5074
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Biezenmortel april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.haaren.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Haaren. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Haaren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Biezenmortel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Biezenmortel bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5550), dan is jouw winst al €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 800.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Biezenmortel schommelen tussen de €4400 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €648 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Biezenmortel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3475 – €4400€400
2291012€5300 – €5750€500
3354016€5975 – €6125€750
4411017€6500 – €6850€900
5435020€7100 – €7300€980
6518022€7625 – €7950€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Biezenmortel check jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Biezenmortel bedraagt 3680 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Biezenmortel?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-biezenmortel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Biezenmortel vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs zoek jij zonder problemen een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Verschillende bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Biezenmortel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Haaren.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Biezenmortel op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5074).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!