Zonnepanelen Lemelerveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Lemelerveld? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze pagina bekijk je praktische info die helpen bij zonnepanelen kopen in Lemelerveld!

zonnepanelen installateur 8151
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode8151
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lemelerveld mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.dalfsen.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Dalfsen. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Dalfsen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lemelerveld
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Lemelerveld zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5225), dan profiteer je al van een korting van €1097,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 550.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lemelerveld fluctueren tussen de €5100 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en NLE betaal je hiervoor wel €627,75 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lemelerveld kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3450 – €4450€390
2296013€5050 – €5875€525
3328014€6100 – €6250€775
4404018€6450 – €6825€880
5431019€6900 – €7275€1010
6516023€7675 – €8100€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Lemelerveld vind jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lemelerveld is 3230 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Lemelerveld?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lemelerveld

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lemelerveld vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb je moeiteloos een uitstekende expert in je postcoderoos. Diverse monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort huis. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan actueel zonnepanelen advies in Lemelerveld.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dalfsen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lemelerveld op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 8150, 8151, 8152, 8153, 8154).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!