Zonnepanelen Nieuw-Dordrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nieuw-Dordrecht? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij veelzijdige details over zonnepanelen kopen in Nieuw-Dordrecht!

zonnepanelen installateur 7885
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7885
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Dordrecht mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.emmen.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Emmen. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Emmen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuw-Dordrecht
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Dordrecht kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan profiteer je al van een korting van €1008. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuw-Dordrecht liggen tussen om en nabij de €4300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €654,75 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nieuw-Dordrecht is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3575 – €4475€380
2310011€5075 – €5725€675
3355016€6000 – €6200€725
4404017€6550 – €6800€930
5450019€7000 – €7300€960
6499021€7575 – €7925€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Nieuw-Dordrecht bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Dordrecht bedraagt 2990 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Nieuw-Dordrecht?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-dordrecht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Dordrecht vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref jij snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in de buurt. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Nieuw-Dordrecht.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Dordrecht op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 7885).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!