Zonnepanelen Barger-Compascuum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Barger-Compascuum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij handige raadgeving over zonnepanelen kopen in Barger-Compascuum!

zonnepanelen installateur 7884
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7884
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Barger-Compascuum mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.emmen.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Emmen. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts is er ook een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Emmen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Barger-Compascuum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Barger-Compascuum kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 500.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Barger-Compascuum liggen tussen om en nabij de €4400 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Barger-Compascuum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3575 – €4350€390
2277013€5225 – €5850€500
3359014€5900 – €6250€775
4410017€6450 – €6650€900
5455019€7050 – €7175€960
6480022€7450 – €7950€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Barger-Compascuum tref je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barger-Compascuum bedraagt 2990 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Barger-Compascuum?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-barger-compascuum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Barger-Compascuum vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vergelijk je moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Barger-Compascuum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Barger-Compascuum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7884).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!