Zonnepanelen Emmer-Compascuum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Emmer-Compascuum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door deze website tref je bruikbare informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Emmer-Compascuum!

zonnepanelen installateur 7881
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7881
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Emmer-Compascuum mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.emmen.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Emmen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Emmen zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Emmer-Compascuum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Emmer-Compascuum kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Emmer-Compascuum fluctueren tussen de €4900 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Pure Energie betaal je al snel €650,25 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Emmer-Compascuum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3675 – €4425€420
2293011€5225 – €5750€625
3349014€5975 – €6275€725
4380017€6400 – €6825€920
5464020€6925 – €7250€1030
6487023€7650 – €7800€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Emmer-Compascuum achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Emmer-Compascuum is 2990 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Emmer-Compascuum?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-emmer-compascuum

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Emmer-Compascuum vergelijken? Door middel van onderstaande tips zoek jij vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Emmer-Compascuum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Emmer-Compascuum op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7880, 7881).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!