Zonnepanelen Loo Gld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Loo Gld? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze vergelijker vind jij uitgebreide tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Loo Gld!

zonnepanelen installateur 6924
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6924
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loo Gld mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.duiven.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Duiven. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Duiven zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Loo Gld
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Loo Gld kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan pak je al €1102,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Loo Gld liggen tussen de €5300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Loo Gld kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3450 – €4350€430
2306013€5000 – €5700€575
3329015€6100 – €6275€825
4418018€6500 – €6800€920
5436019€7000 – €7175€1010
6503023€7575 – €7875€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Loo Gld achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loo Gld is 3130 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Loo Gld?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loo-gld

Plaatsen in de omgeving:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Loo Gld vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij zonder problemen een professionele vakspecialist in je woonplaats. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Loo Gld.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Duiven.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Loo Gld op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bedrijventerrein, Buitengebied, Duiven-Noord, Duiven-Zuid, Groessen, Loo)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 6921, 6924).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!