Zonnepanelen Groessen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Groessen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze website check je waardevolle toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Groessen!

zonnepanelen installateur 6923
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6923
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Groessen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.duiven.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Duiven. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Duiven zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Groessen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Groessen bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5225), dan bedraagt dit al €1097,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 750.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Groessen liggen tussen om en nabij de €4700 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op om en nabij 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio betaal je al snel €650,25 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Groessen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3525 – €4325€380
2294011€5075 – €5875€650
3324015€6025 – €6200€775
4409017€6525 – €6625€880
5460019€7075 – €7150€1030
6517021€7675 – €8000€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Groessen tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Groessen bedraagt 3130 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Groessen?

Puur voor PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-groessen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Groessen vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vergelijk je in enkele stappen een uitstekende expert in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Groessen.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Duiven.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Groessen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal project (Bedrijventerrein, Buitengebied, Duiven-Noord, Duiven-Zuid, Groessen, Loo)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6923).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!