Zonnepanelen Raard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Raard? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze website ontdek je accurate tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Raard!

zonnepanelen installateur 9155
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9155
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Raard maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.dongeradeel.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dongeradeel. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Raard
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Raard zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Raard zitten vaak tussen de €4100 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €618,75 (vergoeding maart 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Raard bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3650 – €4475€400
2276011€5100 – €5825€525
3358015€5950 – €6025€775
4406017€6350 – €6850€910
5461019€6925 – €7200€1010
6514023€7400 – €8075€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Raard tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Raard bedraagt 2470 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Raard?

Voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-raard

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Raard vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek je vandaag nog een uitstekende specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Raard.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Raard op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9155).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!