Zonnepanelen Holwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Holwerd? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Gezien het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij waardevolle adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Holwerd!

zonnepanelen installateur 9151
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9151
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Holwerd april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.dongeradeel.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Dongeradeel. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Holwerd
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Holwerd kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 500.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Holwerd schommelen tussen de €4500 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon betaal je al snel €609,75 (prijs april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Holwerd kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3500 – €4500€430
2300011€5275 – €5775€650
3351016€5900 – €6125€750
4385016€6425 – €6700€930
5464019€7050 – €7175€1020
6514023€7525 – €8075€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Holwerd tref je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holwerd bedraagt 2470 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Holwerd?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-holwerd

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Holwerd vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een betrouwbare specialist in jouw omgeving. De meeste installateurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Holwerd.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Holwerd op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9150, 9151).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!