Zonnepanelen Brantgum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Brantgum? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Via de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze tool vind je veelzijdige info over zonnepanelen kopen in Brantgum!

zonnepanelen installateur 9153
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9153
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Brantgum maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.dongeradeel.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Dongeradeel. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Dongeradeel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Brantgum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Brantgum kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 700.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Brantgum schommelen tussen de €4300 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €614,25 (prijspeil maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Brantgum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3650 – €4400€440
2293013€5075 – €5775€650
3338016€6075 – €6200€850
4385018€6475 – €6600€900
5462019€7050 – €7250€1000
6487022€7600 – €7950€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Brantgum tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brantgum bedraagt 2470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Brantgum?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-brantgum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Brantgum vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan kies jij moeiteloos een goede vakspecialist in je postcoderoos. Diverse aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Brantgum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Brantgum op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9153).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!