Zonnepanelen Foudgum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Foudgum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van deze pagina vind je samengestelde informatie over zonnepanelen kopen in Foudgum!

zonnepanelen installateur 9154
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9154
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Foudgum maart 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.dongeradeel.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Dongeradeel. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Dongeradeel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Foudgum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Foudgum bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4750), dan profiteer je al van een korting van €997,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Foudgum zitten vaak tussen de €4600 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (prijspeil maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Foudgum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3500 – €4225€400
2296013€5125 – €5775€625
3339015€6100 – €6100€725
4391018€6425 – €6825€900
5436019€7075 – €7275€980
6484023€7400 – €7975€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Foudgum bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Foudgum bedraagt 2470 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Foudgum?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-foudgum

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Foudgum vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een goede leverancier in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het soort huis. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Foudgum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Foudgum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9154).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!