Zonnepanelen Hiaure kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hiaure? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl vind jij accurate adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hiaure!

zonnepanelen installateur 9148
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9148
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hiaure maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.dongeradeel.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Dongeradeel. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Dongeradeel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hiaure
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hiaure kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4650), dan profiteer je al van een korting van €976,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hiaure zitten vaak tussen de €5200 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (prijspeil maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hiaure bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3450 – €4300€440
2298012€5075 – €5750€650
3341015€6075 – €6050€725
4404017€6300 – €6800€880
5468019€7075 – €7175€980
6509021€7450 – €8075€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Hiaure bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hiaure bedraagt 2470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Hiaure?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hiaure

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hiaure vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips zoek je vandaag nog een professionele vakspecialist in je postcoderoos. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van het huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Hiaure.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hiaure op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een regionaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 9148).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!