Zonnepanelen Paesens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Paesens? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Door krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze website doorzoek jij uitgebreide informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Paesens!

zonnepanelen installateur 9136
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9136
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Paesens maart 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.dongeradeel.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dongeradeel. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Dongeradeel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Paesens
Direct zonnepanelen bestellen? In Paesens kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 650.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Paesens zitten vaak tussen de €4700 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €679,5 (tarief maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Paesens kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3475 – €4300€380
2280012€5175 – €5750€625
3321015€6100 – €6150€700
4411018€6550 – €6600€900
5439020€7050 – €7175€1020
6487022€7625 – €7850€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Paesens vind jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Paesens is 2470 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Paesens?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-paesens

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Paesens vergelijken? Met de uitleg die hierna komt tref jij vandaag nog een uitstekende vakman in je postcoderoos. Diverse monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de aard van de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Paesens.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Paesens op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9136).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!