Zonnepanelen Lioessens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lioessens? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je toepasbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lioessens!

zonnepanelen installateur 9134
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9134
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lioessens maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.dongeradeel.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dongeradeel. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Lioessens
Direct zonnepanelen bestellen? In Lioessens kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan pak je al €1197. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lioessens variëren tussen de €4800 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Vandebron betaal je al snel €675 (tarieven maart 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lioessens kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3700 – €4450€390
2299013€5125 – €5775€575
3346015€6000 – €6125€725
4383017€6425 – €6825€910
5443019€6975 – €7275€1030
6490021€7675 – €7875€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Lioessens achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lioessens is 2470 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Lioessens?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lioessens

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Lioessens vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek je zonder problemen een goede installateur in je postcoderoos. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Lioessens.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lioessens op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9134).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!