Zonnepanelen Ee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Ee? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze website tref jij omvangrijke adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Ee!

zonnepanelen installateur 9131
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9131
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ee september 2023

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.dongeradeel.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dongeradeel. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ee
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ee kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens extra voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan profiteer je al van een korting van €1181,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Pakweg 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ee liggen tussen om en nabij de €4700 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon betaal je hiervoor wel €668,25 (tarieven september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Ee is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3650 – €4200€410
2270011€5150 – €5900€575
3349016€6100 – €6225€750
4413017€6325 – €6825€950
5431020€7000 – €7125€970
6511021€7450 – €8150€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Ee vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ee is 2470 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Ee?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ee

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ee vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek je in enkele stappen een erkende aanbieder in jouw omgeving. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het type woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Ee.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ee op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 9131).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!