Zonnepanelen Anjum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Anjum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door onze website vind jij praktische tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Anjum!

zonnepanelen installateur 9133
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9133
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Anjum maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.dongeradeel.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Dongeradeel. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Dongeradeel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Anjum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Anjum kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5675), dan pak je al €1191,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 500.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Anjum variëren tussen de €4500 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent betaal je hiervoor wel €672,75 (onkosten maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Anjum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117206€3600 – €4200€400
2285013€5300 – €5625€600
3355014€5950 – €6200€775
4387017€6550 – €6775€950
5450020€6975 – €7175€1010
6486022€7625 – €7900€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Anjum check je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anjum is 2470 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Anjum?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-anjum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Anjum vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref je zonder problemen een uitmuntende installateur in jouw omgeving. De meeste aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Anjum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Anjum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9133).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!