Zonnepanelen Morra kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Morra? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Met zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind je waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Morra!

zonnepanelen installateur 9135
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9135
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Morra februari 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.dongeradeel.nl tref jij de spelregels in de gemeente Dongeradeel. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Dongeradeel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Morra
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Morra kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan is het belastingvoordeel al €1202,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 700.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (februari 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Morra zitten vaak tussen de €4200 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €677,25 (kosten februari 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Morra kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118607€3450 – €4450€390
2291012€5000 – €5675€525
3322014€6050 – €6200€750
4416016€6525 – €6800€930
5433020€6925 – €7150€980
6506022€7700 – €8025€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Morra check je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Morra bedraagt 2470 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Morra?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-morra

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Morra vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vind je in korte tijd een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Sommige installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het soort woning. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Morra.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Morra op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9135).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!