Zonnepanelen Engwierum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Engwierum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van deze pagina vind jij praktische toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Engwierum!

zonnepanelen installateur 9132
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9132
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Engwierum juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.dongeradeel.nl check jij de spelregels in de gemeente Dongeradeel. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Dongeradeel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Engwierum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Engwierum kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Engwierum fluctueren tussen de €4300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (kosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Engwierum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3475 – €4275€430
2308012€5300 – €5675€650
3320016€6050 – €6175€700
4384016€6325 – €6650€880
5455020€6900 – €7275€980
6488021€7700 – €8200€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Engwierum bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Engwierum is 2470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Engwierum?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-engwierum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Engwierum vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vind jij moeiteloos een uitmuntende expert in de regio. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan relevant zonnepanelen advies in Engwierum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Engwierum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9132).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!