Zonnepanelen Oosternijkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Oosternijkerk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze vergelijker bekijk jij omvangrijke gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oosternijkerk!

zonnepanelen installateur 9137
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9137
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosternijkerk maart 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.dongeradeel.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Dongeradeel. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Dongeradeel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oosternijkerk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oosternijkerk kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan is het voordeel al €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 750.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oosternijkerk liggen tussen de €4500 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €681,75 (prijs maart 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Oosternijkerk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3500 – €4250€380
2305013€5300 – €5900€500
3347016€5925 – €6125€875
4419017€6525 – €6725€950
5450020€7025 – €7175€1010
6502023€7575 – €7950€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Oosternijkerk tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosternijkerk is 2470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Oosternijkerk?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosternijkerk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Oosternijkerk vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies jij in enkele stappen een deskundige aanbieder in je postcoderoos. Tal van installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Oosternijkerk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oosternijkerk op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9137).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!