Zonnepanelen Niawier kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Niawier? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij handige info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Niawier!

zonnepanelen installateur 9138
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9138
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Niawier juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.dongeradeel.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dongeradeel. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Dongeradeel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Niawier
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Niawier kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan is het belastingvoordeel al €1218. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Niawier zitten vaak tussen de €5100 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of NLE betaal je hiervoor wel €684 (vergoeding juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Niawier bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118708€3500 – €4325€430
2290011€5200 – €5750€650
3343015€6000 – €6125€825
4402016€6525 – €6700€880
5432019€6900 – €7175€1010
6516022€7575 – €8100€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Niawier check jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niawier bedraagt 2470 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Niawier?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-niawier

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Niawier vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een betrouwbare expert in je postcoderoos. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort woning. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Niawier.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Niawier op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9138).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!