Zonnepanelen Oostrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Oostrum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij accurate info die helpen bij zonnepanelen kopen in Oostrum!

zonnepanelen installateur 9125
 • Een lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9125
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostrum maart 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.dongeradeel.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Dongeradeel. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oostrum
Direct zonnepanelen bestellen? In Oostrum zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5600), dan is het voordeel al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oostrum komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op circa 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (vergoeding maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Oostrum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3525 – €4225€380
2308011€5075 – €5850€675
3333015€5900 – €6025€750
4381017€6500 – €6775€900
5462019€7075 – €7225€970
6484021€7500 – €8075€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Oostrum ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostrum is 2470 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Oostrum?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostrum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oostrum vergelijken? Dankzij het advies hieronder vind je zonder problemen een goede leverancier in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Oostrum.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oostrum op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9125).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!