Zonnepanelen Jouswier kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Jouswier? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Met krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker tref jij toepasbare details m.b.t. zonnepanelen kopen in Jouswier!

zonnepanelen installateur 9124
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9124
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jouswier februari 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.dongeradeel.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dongeradeel. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Jouswier
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Jouswier kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 550.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jouswier liggen tussen de €4000 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (prijs februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Jouswier kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117608€3400 – €4500€380
2301012€5100 – €5850€575
3332014€5975 – €6175€750
4414018€6475 – €6800€930
5460020€7075 – €7250€970
6505021€7650 – €8050€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Jouswier zie je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jouswier is 2470 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Jouswier?

Voor zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jouswier

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Jouswier vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vind je moeiteloos een uitmuntende aanbieder in de buurt. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Jouswier.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jouswier op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9124).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!