Zonnepanelen Hantum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hantum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker bekijk je toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hantum!

zonnepanelen installateur 9147
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9147
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hantum september 2023

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.dongeradeel.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Dongeradeel. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Dongeradeel zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hantum
Direct zonnepanelen bestellen? In Hantum kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,045 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 550.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hantum schommelen tussen de €4500 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 3100 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Nuon betaal je hiervoor wel €697,5 (prijspeil september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hantum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3575 – €4200€380
2281012€5275 – €5750€600
3322014€6075 – €6275€800
4415016€6400 – €6800€890
5431020€7000 – €7200€1030
6496021€7450 – €8000€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Hantum achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hantum is 2470 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Hantum?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hantum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hantum vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies je vandaag nog een uitstekende vakman in jouw omgeving. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf het soort huis. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Hantum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hantum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9147).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!