Zonnepanelen Hantumeruitburen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Hantumeruitburen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl lees je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hantumeruitburen!

zonnepanelen installateur 9146
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9146
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hantumeruitburen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.dongeradeel.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dongeradeel. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hantumeruitburen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hantumeruitburen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan men de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hantumeruitburen schommelen tussen de €5000 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €695,25 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hantumeruitburen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3550 – €4275€410
2303012€5100 – €5850€575
3347016€6075 – €6200€750
4409016€6300 – €6775€900
5439020€6900 – €7175€970
6505023€7500 – €8150€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Hantumeruitburen bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hantumeruitburen bedraagt 2470 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Hantumeruitburen?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hantumeruitburen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hantumeruitburen vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in jouw streek. Veel bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Hantumeruitburen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hantumeruitburen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Dan kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9146).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!