Zonnepanelen Bornwird kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Bornwird? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker vind jij uitgebreide aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Bornwird!

zonnepanelen installateur 9156
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9156
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bornwird maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.dongeradeel.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Dongeradeel. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Dongeradeel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bornwird
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bornwird kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4800), dan profiteer je al van een korting van €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bornwird variëren tussen de €5300 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €621 (kosten maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bornwird kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3425 – €4375€430
2273013€5050 – €5800€575
3330016€5900 – €6100€800
4417016€6475 – €6700€910
5432020€6950 – €7300€1000
6493022€7650 – €8025€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Bornwird tref je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bornwird is 2470 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bornwird?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bornwird

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bornwird vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies je in enkele stappen een goede monteur in je woonplaats. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Bornwird.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bornwird op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9156).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!