Zonnepanelen Dokkum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Dokkum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze vergelijker vind je accurate toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Dokkum!

zonnepanelen installateur 9101
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dokkum maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.dongeradeel.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Dongeradeel. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Dongeradeel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Dokkum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Dokkum kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5250), dan bedraagt dit al €1102,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Dokkum liggen tussen om en nabij de €5400 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je al snel €634,5 (tarieven maart 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Dokkum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3525 – €4450€420
2277012€5100 – €5700€600
3329014€6025 – €6225€875
4409016€6500 – €6675€880
5451019€7050 – €7200€1010
6507022€7425 – €8175€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Dokkum achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dokkum bedraagt 2470 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Dokkum?

Puur voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dokkum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Dokkum vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies jij moeiteloos een betrouwbare specialist in je woonplaats. Tal van monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Dokkum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op certificering (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Dongeradeel.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Dokkum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9100, 9101, 9102, 9103).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!