Zonnepanelen Nieuwleusen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nieuwleusen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker tref je actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nieuwleusen!

zonnepanelen installateur 7711
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7711
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwleusen mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.dalfsen.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Dalfsen. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Dalfsen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuwleusen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nieuwleusen kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuwleusen zitten vaak tussen de €4800 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nieuwleusen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3450 – €4225€400
2308011€5175 – €5850€675
3360015€5925 – €6225€775
4401016€6325 – €6775€890
5451020€6950 – €7225€1030
6510021€7475 – €7975€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Nieuwleusen bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwleusen bedraagt 3230 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuwleusen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwleusen

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Nieuwleusen vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vergelijk je moeiteloos een professionele installateur in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het type huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Nieuwleusen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Dalfsen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwleusen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal zonne-energie project (Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7710, 7711).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!