Zonnepanelen Nieuw-Weerdinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Nieuw-Weerdinge? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door deze website ontdek je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuw-Weerdinge!

zonnepanelen installateur 7831
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7831
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Weerdinge mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.emmen.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Emmen. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Emmen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nieuw-Weerdinge
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Weerdinge kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan is het belastingvoordeel al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 700.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuw-Weerdinge liggen tussen om en nabij de €4500 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €679,5 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Nieuw-Weerdinge bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3475 – €4350€420
2283011€5275 – €5750€675
3334016€5975 – €6025€800
4418016€6525 – €6650€950
5448020€6975 – €7225€960
6517022€7475 – €7975€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Nieuw-Weerdinge check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Weerdinge is 2990 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuw-Weerdinge?

Voor de installatie van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-weerdinge

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Weerdinge vergelijken? Door middel van onze stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een betrouwbare leverancier in je postcoderoos. De meeste aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo relevant zonnepanelen advies in Nieuw-Weerdinge.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificering (zoals VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Weerdinge op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7830, 7831).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!