Zonnepanelen Nieuw-Amsterdam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Nieuw-Amsterdam? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Middels innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze tool check jij uitgebreide aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nieuw-Amsterdam!

zonnepanelen installateur 7833
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7833
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Amsterdam mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.emmen.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Emmen. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Emmen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nieuw-Amsterdam
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Amsterdam kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5400), dan pak je al €1134. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuw-Amsterdam zitten vaak tussen de €4200 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in ongeveer 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Vandebron betaal je hiervoor wel €681,75 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuw-Amsterdam bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3475 – €4375€440
2297011€5125 – €5600€500
3322015€6000 – €6075€875
4380017€6350 – €6675€950
5449020€6900 – €7125€1020
6496021€7475 – €7975€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Nieuw-Amsterdam lees jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Amsterdam is 2990 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 panelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Nieuw-Amsterdam?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-amsterdam

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Amsterdam vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in jouw streek. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort huis. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Nieuw-Amsterdam.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Emmen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Amsterdam op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7833).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!