Zonnepanelen Bunschoten-Spakenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bunschoten-Spakenburg? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze vergelijker tref je omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bunschoten-Spakenburg!

zonnepanelen installateur 3751
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bunschoten-Spakenburg april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.bunschoten.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bunschoten. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens noemen we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Bunschoten kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Bunschoten-Spakenburg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bunschoten-Spakenburg bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4875), dan is het voordeel al €1023,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 700.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bunschoten-Spakenburg variëren tussen de €4500 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €636,75 (onkosten april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bunschoten-Spakenburg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3700 – €4500€430
2296011€5050 – €5600€650
3337016€6075 – €6250€825
4388017€6550 – €6700€890
5457020€7050 – €7275€1000
6515023€7425 – €7850€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Bunschoten-Spakenburg tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bunschoten-Spakenburg is 3480 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Bunschoten-Spakenburg?

Voor panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bunschoten-spakenburg

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bunschoten-Spakenburg vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten zoek jij in enkele stappen een betrouwbare specialist in de regio. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Bunschoten-Spakenburg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Bunschoten.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bunschoten-Spakenburg op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3750, 3751, 3752).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!