Zonnepanelen Eemdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Eemdijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je toepasbare toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Eemdijk!

zonnepanelen installateur 3754
 • Lagere energierekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3754
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eemdijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.bunschoten.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bunschoten. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Bunschoten zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Eemdijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Eemdijk bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan bedraagt dit al €1029. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg een half miljoen woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Eemdijk schommelen tussen de €4200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Eemdijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3625 – €4475€410
2308013€5050 – €5775€500
3360016€6050 – €6100€850
4399017€6450 – €6700€910
5440019€6925 – €7225€1000
6509021€7525 – €7925€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Eemdijk bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eemdijk bedraagt 3480 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Eemdijk?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eemdijk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Eemdijk vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten tref je in enkele stappen een betrouwbare specialist in de buurt. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Eemdijk.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bunschoten.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Eemdijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3754).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!