Zonnepanelen Odijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Odijk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij bruikbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Odijk!

zonnepanelen installateur 3984
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Odijk juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.bunnik.nl tref je de spelregels in de gemeente Bunnik. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Ook is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Bunnik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Odijk
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Odijk zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5625), dan bedraagt dit al €1181,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 500.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Odijk liggen tussen de €5400 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op ongeveer 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Odijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120807€3450 – €4450€410
2300012€5225 – €5775€625
3353014€6100 – €6150€800
4391017€6450 – €6750€930
5434019€6900 – €7250€960
6517023€7625 – €8200€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Odijk vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Odijk is 3130 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Odijk?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-odijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Odijk vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een deskundige vakman in je postcodegebied. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Odijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bunnik.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Odijk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een regionaal project (Bunnik, Odijk, Werkhoven)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3984).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!