Zonnepanelen Werkhoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Werkhoven? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door deze pagina check je uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Werkhoven!

zonnepanelen installateur 3985
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3985
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Werkhoven juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.bunnik.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Bunnik. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Bunnik zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Werkhoven
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Werkhoven zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5650), dan loopt dit al op tot €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Werkhoven schommelen tussen de €4200 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €614,25 (tarieven juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Werkhoven bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3550 – €4200€420
2289011€5100 – €5650€600
3359015€6050 – €6175€800
4412018€6400 – €6600€950
5452019€6950 – €7175€960
6488023€7425 – €7950€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Werkhoven ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Werkhoven is 3130 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Werkhoven?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-werkhoven

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Werkhoven vergelijken? Door het advies hieronder kies je zonder problemen een erkende monteur in jouw streek. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Werkhoven.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bunnik.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Werkhoven op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal zonne-energie project (Bunnik, Odijk, Werkhoven)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 3985).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!