Zonnepanelen Zwartewaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zwartewaal? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze tool vind jij bruikbare toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zwartewaal!

zonnepanelen installateur 3238
 • Lagere maandlasten.
 • Groene investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3238
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwartewaal juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.brielle.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Brielle. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Brielle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zwartewaal
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zwartewaal kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5725), dan profiteer je al van een korting van €1202,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan een half miljoen investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zwartewaal komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2930 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €659,25 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zwartewaal kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3400 – €4425€430
2278012€5275 – €5700€525
3332015€6000 – €6125€800
4401017€6325 – €6825€950
5445019€7075 – €7200€960
6520023€7600 – €7950€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Zwartewaal achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwartewaal bedraagt 3130 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zwartewaal?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwartewaal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zwartewaal vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een goede vakman in jouw streek. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Zwartewaal.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar vraag ook om certificering (bijv. ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Brielle.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zwartewaal op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Recreatiestrook Brielse Maas)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 3238).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!