Zonnepanelen Vierpolders kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Vierpolders? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf schone energie op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker ontdek je toepasbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vierpolders!

zonnepanelen installateur 3231
 • Lagere maandlasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vierpolders juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.brielle.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Brielle. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Brielle zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Vierpolders
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Vierpolders kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5625), dan bedraagt dit al €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim 550.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vierpolders variëren tussen de €5400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €650,25 (kosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vierpolders is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3625 – €4450€410
2306012€5100 – €5800€650
3342016€5950 – €6025€825
4412017€6475 – €6700€950
5457020€7100 – €7250€1000
6514023€7700 – €8075€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Vierpolders achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vierpolders bedraagt 3130 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Vierpolders?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vierpolders

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vierpolders vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek je zonder problemen een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de aard van de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Vierpolders.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Brielle.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vierpolders op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een regionaal project (Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Recreatiestrook Brielse Maas)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 3222, 3231, 3237).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!