Zonnepanelen Venhorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Venhorst? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze pagina lees je handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Venhorst!

zonnepanelen installateur 5428
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieubewuste keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
Postcode5428
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3760 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Venhorst mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.boekel.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Boekel. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Boekel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Venhorst
Direct zonnepanelen bestellen? In Venhorst bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 750.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Venhorst fluctueren tussen de €4300 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Nuon betaal je hiervoor wel €670,5 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Venhorst kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120606€3400 – €4200€390
2293013€5275 – €5900€650
3358016€6100 – €6225€775
4406016€6300 – €6700€940
5451019€6925 – €7150€1010
6492021€7475 – €7950€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Venhorst check jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Venhorst is 3760 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Venhorst?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-venhorst

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Venhorst vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vind jij in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je postcoderoos. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het soort woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Venhorst.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, telefoonnummer en het mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Boekel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Venhorst op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Boekel, Venhorst)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5428).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!