Zonnepanelen Wijk aan Zee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wijk aan Zee? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door zonnepanelenrevolutie.nl vind je bruikbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Wijk aan Zee!

zonnepanelen installateur 1949
 • Een lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1949
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijk aan Zee juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.beverwijk.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Beverwijk. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Beverwijk kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wijk aan Zee
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wijk aan Zee kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 550.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wijk aan Zee variëren tussen de €5100 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert zo’n 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €643,5 (prijspeil juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Wijk aan Zee kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3675 – €4200€420
2284013€5050 – €5725€550
3341015€6000 – €6100€875
4406016€6525 – €6700€920
5448020€7075 – €7250€1020
6491021€7700 – €8100€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Wijk aan Zee zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijk aan Zee is 2690 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Veel klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wijk aan Zee?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijk-aan-zee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Wijk aan Zee vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij moeiteloos een deskundige leverancier in de regio. De meeste adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Wijk aan Zee.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Beverwijk.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wijk aan Zee op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Centrum, Vondelkwartier, Oranjebuurt, Kuenenkwartier, Warande, Noordwestelijk tuinbouwgebied, Oosterwijk en Zwaansmeer, Meerestein, Wijk aan Zee, De Pijp en Wijkerbroek)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1949).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!